Upozorenje

Vijesti

Međunarodni znanstveni, istraživački i stručni projekti

PROMEHS: Promoting Mental health at Schools (606689 – EPP-1-2018-2-IT-EPPKA3-PI-POLICY) je projekt sufinanciran Erasmus+ programom u okviru Ključne aktivnosti 3, Podrška reformi politika.

 

Osnovni cilj ovog projekta je razvoj, implementacija i evaluacija kurikuluma za mentalno zdravlje djece i mladih u dječjim vrtićima, osnovnim, te srednjim školama, kako bi se ojačala povezanost između školskih programa temeljenih na istraživačkim rezultatima i odgojno-obrazovnih institucija, odnosno osnažila veza između znanosti, prakse i politika.

 

 

Ovo je trebao biti prvi kurikulum mentalnog zdravlja kojeg će zajednički kreirati znanstvenici, praktičari i predstavnici lokalnih zajednica, te zakonodavstva iz 20 institucija iz 7 uključenih zemalja u projektu. Očekuje se da bi primjena ovog kurikuluma trebala značajno povećati razinu dobrobiti djece i mladih, te odgajatelja/učitelja te da će svojim pozitivnim ishodima ostvariti mogućnost implementacije u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama zemalja koje su uključene.


Projekt je započeo 15. veljače 2019. godine i trajat će do 14. veljače 2022. godine, a dodijeljeno mu je ukupno 1.509.640,00 EUR.

Voditelj projekta jest Sveučilište u Milanu - Universita' Degli Studi Di Milano-Bicocca, a suradnici na projektu su: Sveučilište u Malti - Universita ta Malta, Sveučilište u Latviji - Latvijas Universitate, Sveučilište u Rumunjskoj - Universitatea Stefan Cel Mare Din Suceava, Ministarstvo obrazovanja Rumunjske - Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava, Sveučilište iz Grčke - Panepistimio Patron, te Sveučilište iz Portugala - Faculdade de Motricidade Humana.

Pored navedenih zemalja suradnika, Hrvatska je također uključena s tri predstavnika: Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, te Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje Primorsko-Goranske županije. Hrvatski tim je uključen zahvaljujući suradnji koju je uspostavila izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić.

S Učiteljskog fakulteta u radu na projektu sudjeluju: izv. prof. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić, red. prof. dr. sc. Lidija Vujičić, Akvilina Čamber Tambolaš, asistentica i Korana Lisjak, mag. praesc. educ., asistentica na projektu. Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-Goranske županije je ujedno delegirao izv. prof. dr. sc. Sanju Tatalović Vorkapić kao predstavnicu u projektu. Iz Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, u projektu sudjeluje Lana Golob, savjetnica za programe.
 

Detaljnije informacije o projektu možete pronaći na web-stranici: https://www.promehs.org/  i/ili Facebook stranici: https://www.facebook.com/promehs, te upitom na e-mail voditeljice projekta za Hrvatsku, izv. prof. dr. sc. Sanje Tatalović Vorkapić: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 BROŠURA PROMEHS


TIM

 

SASTANCI PROMEHS PROJEKTA

 

ZNANSTVENO-STRUČNE PUBLIKACIJE I SUDJELOVANJE NA KONFERENCIJAMA I TRIBINAMA

 

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA 10.10. 2020.

 

NACIONALNA PROMEHS KONFERENCIJA 14.10. 2020.

 

ODRŽANI SASTANCI S RAVNATELJIMA DJEČJIH VRTIĆA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

 

ODRŽANA PRVA EDUKACIJA ODGAJATELJA, UČITELJA I NASTAVNIKA 27. i 28. 11. 2020.

 

ODRŽANA DRUGA EDUKACIJA ODGAJATELJA, UČITELJA I NASTAVNIKA 24. I 25. 6. 2021.

 

 PRIRUČNICI I RADNI MATERIJALI PODIJELJENI DVJEMA GRUPAMA VRTIĆA I ŠKOLA: u prosincu 2020. godine i srpnju 2021. godine

 

SUPERVIZIJE U PRVOJ PROVEDBI KURIKULA ZA MENTALNO ZDRAVLJE
(siječanj-lipanj 2021.)

 

SUPERVIZIJE U DRUGOJ PROVEDBI KURIKULA ZA MENTALNO ZDRAVLJE
(rujan-prosinac 2021.)

 

PROMEHS NA RIJECI PSIHOLOGIJE 19.02.2021.

 

SASTANCI S RODITELJIMA

 

SASTANCI S NOSITELJIMA OBRAZOVNIH POLITIKA

 

IZ MEDIJA...

 

ZAVRŠNA PROMEHS NACIONALNA KONFERENCIJA održana 28. i 31. siječnja 2022.







 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.