Upozorenje

PRIMJENA MANGE U ODGOJNO-OBRAZOVNOM RADU S PREDŠKOLSKOM DJECOM


Autorice:
Anita Rončević
Elizabeta Vučković
2023.


U znanstvenoj  monografiji interpretira se manga kao odgojno-obrazovni medij u radu s predškolskom djecom. U teorijskom dijelu rada navodi se definiranje pojma, povijesni pregled nastanka mange, vrste mangi i poznati predstavnici mangi – mangake. Za potrebe istraživanja osmišljena je kodomo-manga Ana i Ivan u Zemlji čudesnih riječi autorice Elizabete Vučković. Istraživanje je provedeno u travnju i svibnju 2023. godine. Cilj istraživanja bio je dobiti informacije o dobrobiti upotrebe mange u aktivnostima s predškolskom djecom i metodičkim mogućnostima njezine primjene u odgojno-obrazovnom radu.


Zaključci istraživanja temelje se na spoznaji mnogih dobrobiti primjene mangi u razvoju predškolske djece te različitim metodičkim pristupima u interpretaciji ovog medija djeci predškolske dobi.

Monografija je namijenjena većoj  populaciji: ljubiteljima stripova, odgojiteljima, učiteljima, roditeljima djece predškolske i osnovnoškolske dobi i studentima. Tiskanje znanstvene monografije rezultat je rada na znanstveno-istraživačkom UNIRI-plus projektu Slikovnica u dječjem vrtiću i osnovnoj školi Sveučilišta u Rijeci čijom financijskom potporom, kao i potporom sredstava Učiteljskog fakulteta u Rijeci je  ostvarena realizacija iste.
 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.