Upozorenje

Dan otvorenih vrata Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

24. siječnja 2024. godine održan je Dan otvorenih vrata Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Događaju su prisustvovali studenti završnih godina studijskih programa na Učiteljskom fakultetu, kao i zainteresirani učenici završnih razreda srednjih škola. Susret je započeo prezentacijom pod nazivom Zašto upisati Učiteljski fakultet u Rijeci? koju je održala prodekanica doc. dr. sc. Zlata Tomljenović, a kojom su predstavljeni studijski programi te prednosti studiranja na Učiteljskom fakultetu.


Nakon nje održano je predavanje pod nazivom Što nakon završetka školovanja? Ulazak na tržište rada uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Predavanje je održao g. Željko Marković, predstojnik Područne službe Rijeka Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, uz sudjelovanje stručne savjetnice za zapošljavanje gđe Adrijane Derossi.

Prezentacija je obuhvatila informacije o postupku prve prijave u evidenciju HZZ-a te individualnom savjetovanju i prikupljanju svih bitnih podataka o novoprijavljenoj nezaposlenoj osobi u cilju izrade što preciznijeg profesionalnog plana; predstavljene su mjere aktivne politike zapošljavanja kao potpora kod prvog zapošljavanja (mjera pripravništva, pripravništva u javnom sektoru te potpore za zapošljavanje), obrazovanje putem vaučerakao način stjecanja novih znanja i vještina po završetku školovanja te podaci o trenutačnom položaju zanimanja učitelj razredne nastave i odgojitelj predškolske djece na županijskom tržištu rada.










 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.