Upozorenje

„Skalin po skalin- štorija“ – gostujuće predavanje i prezentacija projekta 2024.

16.1. 2024. u sklopu kolegija Istraživačka nastava prirode i društva, na 5. godini integriranog preddiplomskog i diplomskog učiteljskog studija, Lea Marot, mag.prim.educ. (Osnovna škola „Milan Brozović“ Kastav) i Sara Klešin (studentica 1.godine diplomskog studija Akademije primijenjenih umjetnosti UNIRI) održale su gostujuće predavanje i prezentaciju projekta pod nazivom „Skalin po skalin- štorija“. 



Cilj projekta je obnova i očuvanje istočnog vanjskog prilaznog stepeništa koje vodi prema Osnovnoj školi „Milan Brozović“ u Kastvu. Uz navedeno, stepenište će se oslikati prizorima iz legendi Kastavštine tehnikom „street art“, odnosno oslikavanjem 7 legendi na 7 blokova stepenica.

U sklopu projekta održat će se radionica čiji je naglasak „..stavljen na istraživanje i promišljanje o kreativnom oblikovanju okoline u kojoj žive, ali uz brigu za njegovanjem i očuvanjem kulturnog dobra.

Kod sudionika se teži razvijanju kritičkog stava prema devastiranju javnog prostora raznim neprimjerenim oblicima ulične umjetnosti.“ (isječak iz opisa projekta).

Nositelj projekta je Mjesni odbor grada Kastva i Osnovna škola „Milan Brozović“ Kastav, a u projekt su uključeni Grad Kastav, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Muzejska zbirka Kastavštine), i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci.

U projekt će se uključiti i studenti Učiteljskog fakulteta, a njegova realizacija se očekuje do kraja ove godine.

Ovaj projekt izvanredan je primjer ostvarenja uspješne i kvalitetne suradnje škole, sveučilišta i lokalne zajednice.








 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.