Upozorenje

Radionica Čudesan svijet medicine i znanosti 2023.

 Dana 2. 12. 2023. studentice 5. godine Učiteljskog studija - Ivona Marešić, Angela Petrovska, Nina Mrvić i Karla Nešković Vranješ - aktivno su sudjelovale u radionici Čudesan svijet medicine i znanosti u okviru projektaTeddy bear hospital, u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka.

Riječ je o projektu kroz koji studenti medicine, farmacije i medicinske biokemije rade na smanjenju dječjeg straha od liječnika, ljekarnika i ostalih djelatnika u bijelim kutama te uče djecu o važnosti zdravlja, a uz njih su, pored studentica Učiteljskog fakulteta, sudjelovali i studenti Fakulteta Dentalne medicine u Rijeci. Projekt realizira Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske - CPSA. Radionica je bila namijenjena djeci predškolske i školske dobi, izvedena je u Dječjoj kući Rijeka, te je sudjelovalo 30-ak djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola.

 

Studentice Učiteljskog fakulteta predstavile su slikovnicu Lav i ptica, kanadske umjetnice Marianne Dubuc, a njihovo je sudjelovanje u ovoj radionici dio terenske nastave i suradnje s Dječjom kućom Rijeka, u okviru kolegija Medijska kultura, nositeljice izv. prof. dr. sc. Maje Verdonik.













 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.