Upozorenje

Gostujući boravak prof. dr. sc. Shu-Chen Yen 2023.

U periodu od 28. svibnja do 3. lipnja 2023. godine na Učiteljskom fakultetu u Rijeci gostovala je prof. dr. sc. Shu-Chen Yen, Jenny. Prof. dr. sc. Shu-Chen Yen je ugledna profesorica i znanstvenica iz područja rane i predškolske psihologije pri Odsjeku za dječje i adolescentne studije Državnog Sveučilišta Kalifornije, Fullerton, SAD.

Suradnja, koja je s kolegicom Jenny započela tijekom izbijanja COVID-19 pandemije u ožujku 2020. godine, rezultirala je prijevodom jedne od njezinih društvenih priča s engleskog jezika na hrvatski jezik: „Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu“.

Profesorica je poznata po svojem iznimno velikom angažmanu u svojoj lokalnoj zajednici, budući kreira društvene priče koje za cilj imaju osnaživanje dobrobiti, posebno socijalno-emocionalne dobrobiti djece i mladih tijekom određenih izazovnih situacija u životu, a mogu se vidjeti ovdje: Social Story Center.



S obzirom na dijeljene profesionalne interese koji su usmjereni ka postizanju više razine dobrobiti djece u svijetu, kolegica je uključena kao vanjska suradnica u UNIRI projekt: Dobrobit djece tijekom prijelaznih životnih perioda: Empirijska provjera Ekološko-dinamičkog modela (uniri.drustv-18-11), te je u okviru dogovorenih projektnih aktivnosti pozvana na gostujući boravak na fakultetu krajem ljetnog semestra.

Nakon nekoliko radnih sastanaka s voditeljicom projekta, te pojedinim članovima projektnog tima, prof. Jenny je održala dva predavanja: Using Social Stories to Empower the Young Generation Combating COVID-19, Racism, and the Ukraine/Russian War (studentima preddiplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te studentima integriranog Učiteljskog studija Učiteljskog fakulteta u Rijeci; i studentima preddiplomskog studija Pedagogije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci;); How to Customize a Social Story to Help Young Children’s Psychological Needs (studentima diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje).

U okviru svojeg gostovanja, prof. dr. sc. Shu-Chen Yen je posjetila DV Đurđice, vježbaonicu našeg fakulteta, čitajući svoje priče djeci jedne jasličke i jedne mješovite skupine. Tijekom predavanja na fakultetu i svojeg posjeta dječjem vrtiću Đurđice, profesorica je poklonila studentima i djeci svoje društvene priče koje je donijela u tiskanoj formi. Potom su održani radni sastanci na temu zajedničkog rada istraživanjima i na kreiranju novih društvenih priča na temu rata u Ukrajini (u suradnji s kolegicom Olesyom Saban) te prijelaza iz obitelji u dječji vrtić.

Profesorica je dala intervju za časopis Odgojno-obrazovne teme koji će biti objavljen u jesenskom izdanju.

Naposljetku, prisustvovala je promociji naših studenata te je aktivno sudjelovala na Sportskom danu, što joj je uz ostale aktivnosti tijekom posjeta činilo posebno zadovoljstvo, te predivne uspomene koje je ponijela s našeg fakulteta.




























 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.